بسته بندی مواد غذایی
مواد اولیه مناسب بسته بندی موادغذایی – بسته بندی مواد غذایی و همچنین ظروف یکبار مصرف آز آن دسته از صنعت های موجود در جهان است که بسیار حائز اهمیت می باشد چراکه تماس کاملا مستقیمی با مواد غذایی داشته و چنانچه استانداردهای مورد نیاز جهانی در آن رعایت نشود ممکن است سلامت یک جامعه را به خطر بیاندازد.
در اکثر موارد به علت آن که هماهنگی ایی ما بین نیازهای نگهداری محصول غذایی مورد نظر و ماده بسته بندی لازم ایجاد شود موادی که در بسته بندی مواد غذایی به کار می رود می بایست به صورت ترکیبی تولید شود که اصطلاحا به آن Multi Layer Packaging Material گفته می شود. علت ترکیب مواد در بسته بندی آن است که اکثرا یک لایه بسته بندی به تنهایی قادر نیست مجموعه نیازهای مورد نظر را تامین کند. در نتیجه از مواد بسته بندی مرکب استفاده می شود. همچنین انواع کارخانه تولید ظروف یکبار مصرف نیز به این نکات می بایست جهت تولید ظروف خود توجه کنند.
در انتخاب لایه های مورد استفاده جهت بسته بندی به مواردی چون ممانعت کنندگی آن نسبت به نور، رطوبت و اکسیژن و همچنین عدم نفوذپذیری آن نسبت به ترکیبات فرار می باشد. توجه به این موضوع در بسته بندی مواد غذایی چون پودر آبمیوه جات، سبزیجات معطره، قهوه و ادویه جات بیشتر باید مورد توجه قرار بگیرد. دلیل آن این است که ممکن است مواد بسته بندی به سه علت زیر وارد مواد غذایی شود:
- از طریق نفوذ ترکیبات افزودنی ماده بسته بندی
- در اثر تجزیه ماده بسته بندی
- از محیط اطراف بسته بندی
در نتیجه نکته ایی که در بسته بندی مواد غذایی می بایست مورد توجه قرار بگیرد تاثیر متقابل محصول و بسته بر روی هم می باشد که اصطلاحا Interaction می گویند.
محافظت از مواد غذایی
علاوه بر موارد ذکر شده در بسته بندی مواد غذایی باید به این موضوع اشاره شود که بسته بندی محصولات مواد غذایی صنعت خاصی بوده چرا که محتویات داخل بسته بندی می بایست حتی پس از ساعت های طولانی حمل و توزیع، تازه و سالم و ایمن باقی بماند. در نتیجه در بسته بندی مواد غذایی باید به مواردی توجه شود که بتواند آن ها را در برابر درجه حرارت، دستکاری و غیره محافظت کند. مواد غذایی منجمد، مواد غذایی خشک و مواد غذایی قابل خراب شدن، برای حفظ طراوت و تازگی به انواع مختلفی از بسته بندی نیاز دارند. علاوه بر این بسته بندی مواد غذایی باید به گونه ایی باشد که در مقابل آلودگی های محیطی نیز مقاوم باشد.
مهم ترین ویژگی هایی که در انتخاب مواد بسته بندی باید مورد توجه قرار گیرد
- ویژگی های مکانیکی ماده بسته بندی یعنی مقاومت آن در برابر برخورد ضربه و سوراخ شدگی
- عدم تاثیر متقابل سوء بین محصول و ماده بسته بندی
- کم بودن وزن مخصوص ماده بسته بندی
- مقاومت حرارتی ماده بسته بندی
معرفی مواد اولیه با کیفیت جهت بسته بندی مواد غذایی
مواد اولیه مناسب بسته بندی موادغذایی – مناسب ترین مواد اولیه جهت بسته بندی مواد غذایی و تولید ظروف یکبار مصرف مواد اولیه از جنس پلی پروپلین که با نام مخفف P.P شناسایی می شود و یک نوع پلیمر یا پلاستیک می باشد که دارای گرید های مختلف است و بر حسب نیاز تولید محصول از آن استفاده می گردد. از نظر کارشناسان محیط زیست و طبق تحقیقات به عمل آمده توسط آنها بهترین پلیمر جهت تهیه ظروف یکبار مصرف و بسته بندی مواد غذایی پلیمر P.P می باشد. پلی پروپلین در تماس با مواد غذایی و محصولات داغ از خود منوم آزاد نمیکند و برخلاف پلی استایرن که در تماس محصولات داغ از خود منوم به مواد غذایی منتقل می کند اثری متصاعد نمی کند. این ویژگی باعث شده که از ظروف تولیدی از جنس P.P جهت مصرف در مایکروفر ها نیز مجاز اعلام شده و مورد مصرف قرار می گیرد. ضمناً در اروپا و آمریکا تولید ظروف یکبار مصرف از جنس پلی استایلن فقط جهت محصولات سرد مجاز می باشد و جهت محصولات گرم باید ظروف تولیدی پلی پروپلین یا P.P باشد. در کشور ما نیز تولید ظروف یکبار مصرف از جنس پلی استایرن ها به حداقل رسیده و بیشتر محصولات تولیدی از جنس P.P می باشد.
کارخانه تولیدی ظروف یکبار مصرف عسل پلاست افتخار دارد با بهره گیری از ماشین آلات پیشرفته و نیروی کارآمد فنی و تولیدی، و با دارا بودن مجوز از وزارت بهداشت مبادرت به تولید رنج وسیعی از محصولات ظروف یکبار مصرف از جنس پلی پروپلین و همچنین با توجه به استاندارد های جهانی کرده است که برای اولین بار در ایران پا به عرصه ظهور گذاشته است.
بدون دیدگاه